Pazar, Ağustos 13, 2006

Kırmızıydı, koyu bir renge daha çok benzesede kırmızıydı dudakları. Tadını merak etti? hiç duraksamadan ona bakmaktaydı bunu fark etemiş olamazdı. Ama itinayla yoksayıyordu onu. Sanki ikisinden biri dünyaya hiç gelmemiş gibi. Otelin lobisinde huysuz ve sık adımlarla dolanmaya başladı. Gündüz yada gece olmasının bir anlamı varmıydı yokmuydu bilmiyordu. Umrunda da değildi açıkçası.

Derin bi nefes almaya çalıştı başaramadı. Gözleri hala onun üzerindeydi. Kendi silik bedeninin aykırısı ateşler içinde yanan bir tanrıça benzeri kadını hayal etti.

Ölümü bile düşünmedi o an. Ki ne kadarda çok korkardı ölmekten, geçmişte biraz acı yüzünden nelerden vazgeçmişti, kimlerden.

Sıcağında verdiği etkiyle pembeleşen yüzünde kendisinin bile daha önce tanık olmadığı bir ifadeyle kapıdan dışarı çıkmak üzereyken dönüp tekrar baktı ona.

Geçmişin hızlı delikanlısından eser kalmamış, yıllar cesaretinin dışında pek çok şeyi alıp götürmüş demek bile yanlış sayılabilirdi. O cesaretini hiç kazanamamıştı. En ufak tehtidde su koyveren yolunu değiştiren bir adamın hayatının sonlarında yenilgilerine bir tane daha eklendi ömrünün varsayılan defterinde.

Yenigiyi kabullenip her zamanki gibi dışarı çıktı.
ve kendin ilk gelen arabanın altına atmak için hızlı adımlarla yola doğru ilerlerken. Kim olduğunu hatırladı acı çekmenin gereksizliğiyle bezenmiş düsturunu. devam etti karşı kaldırıma dikatlice atarak adımlarını.

Bir de istek var onu ekliyeyim buraya :)

saçlarından gece akan kız.
gözlerin hüzünlü bakmasın artık.
yalnız başına yürüdüğün yolun
az ilerisinde bir ışık var bu gece.
biraz daha ilerle.

gece saçlı kız
gözleri kömür kadar kara
kalbi umutsuz da olsa
her nefesi yaşam veren güzel kız
yarınlara uyan en derin uykundan

10 Comments:

Blogger Zehra said...

süpperdi:) efenim yenilmek yok;) yıkılmadım ayaktayım felsefemiz ile ayağa kalkıp şöööle bir sallanarak karşıdan karşıya dikkatlice geçiceksiniz tabe:))
bence kadının parfümünden etkilendi dostumuz:)) dışarı çıkınca beynine oksiyen gitti ve dikkatlice karşıdan karşıya geçti:) nasıl ama:) hocam bende kabiliyet var di mi böylesine duygusal ve güzel bir yazıyı ne haale getirdim:))

sevgiler.. saygılar.. hürmetler:)))

Blogger Bulsara said...

benim anlatmak isteiğimle alakası bile yok ama böylede anlaşılabilir tabe :)

Blogger Nilüfer said...

Tüm cesaretin tolanıp,yenilgi kelimesinin kafadan silinerek adım atılması lazım değil mi,abi ki değdiğine gerçekten inandığın zaman....

Zehra senin yorum süper beee.Pozitif blogcum benim :-)
Yıkılmadık ayaktayız :-)

Blogger Bulsara said...

ehü annatmak istediğim o diildi ama genelkabul gören bu oldu ööle olsun artık napalım

Blogger Nilüfer said...

Eğer bir konuya farklı açılardan bakılıp,farklı yorumlar yapılıyorsa bu da güzeldir ,şairin anlatmak istediği bu olmasa bile
:-),ne yapıcan o anda yazıyı yada şiiri okuyan kafasında kendince birşeyler bulmuştur,kendine göre yorum yapmıştır :-)

Anlaşılmaz olmakta güzeldir :-)

Blogger Bulsara said...

Ehü bnim asıl amacım o diildi anlamında sööledim ben yoksa anlatımdan bu anlaşılacak zaten ama asıl olay geçmişte yaptığı hatalı seçimlerin yapamadığı fedakarlıkların hayatının geri kalanında kendisini içten içe kemiren ve camdan bir faunusa hapsedilmiş gibi hissetirmesine rağmen bu camı kıracak gücü kendinde bulamamasıydı. Aslında yapması gereken devam etmek değildi yane. Bu iş bir yerde noktalanmalıydı fakat bu noktayı bile koymanktan aciz kaldı.

Blogger Zehra said...

GÜNAYYDDDINNNNNNNNNN:))))))) YAWS SENİN YAZINI NE HALE GETİRDİM:)) YORUMLARI OKUDUM ŞUAN YÜZÜMDEKİ GÜLÜMSEMEYİ BİR GÖRSEN:)) SENİN YAZI BENİM YORUMA GÖRE DEĞİŞTİ:))) YAFF BEN BİRAS KOMİK OLSUN DİYE O YORUMU YAZMIŞTIM SENDE AÇIKLAMAK ZORUNDA KALDIN KONUNUN ANA TEMASINI:))

NEYSE YAU BU DA GÜZEL:)) GÜZEL YORUMLAR OLMUŞ:))

ŞİMDİLİK BIY BIY:)) GÖRÜŞÜRÜS EFENİM:))

Blogger Bulsara said...

ehü ehü neyse konu aydınlandı ya sonunda önemli olan da bu değil mi?

Blogger Burcu Karadaş said...

bu alakalı yorumlara bi yenisini ekleyip geçenlerdeki olağan tartışmaya yeni bi boyut getircem:)

"Kırmızıydı, koyu bir renge daha çok benzesede kırmızıydı dudakları. " nie ki..????

burda sormakla anlatmak istediğim genelde insanlarda bööle kanılar vardır ya..o kadının ruju hep kırmızı olur mesela..hep o fanusu kıracak gücü bulamaz..ne onunla ne de onsuz misali..

fazla tanıdık diil mi? :)

Blogger Bulsara said...

bilmem hiç sormadım. tanımadık gelmesi imkansız herhalde souçta aynı yerleri görüyoruz aynı şeyleri okuyoruz genelde tepkilerimiznde benzeş olması doğal :)

Yorum Gönder

<< Home