Cuma, Temmuz 06, 2007




Aslında Shrek 3 ü izlemeye gitmiştim. Duyumlarımda pek olumlu değildi. Ne yazık ki korkunç gerçekle karşı karşıya kaldım en kısa çizgi filmde bile anlatılabilecek absürdlükler serisinden efsane serinin devamı yaratılmak istenmiş filmde costdown yapıp senaryoya gerek olmadığına karar vermişler.

Oysa bir gemi yolculuğu sahnesi var ki gerçek deniz üzerinde yol alan bir yelkenli izliyormuşsunuz gibi. Ayrıca Arthur u ilk bulduklarında Lancelot un atı sanki çizgi değilmiş hissini yaratıyor. ama sonuç sıfır konu olmadan olmuyor.







Eh kötü giden günün tesellisi diyebiliriz Copying Beethoven için gerçi o da pek tutarlı değildi ama müzikal anlamda doygunluk verdiği kaçınılmaz. Burda da Shrek in tersine koca Beethoven i nasıl bu kadar zamana sıkıştırabiliriz sorunu çıkıyor karşımıza. Olmamış tabii ama bu kadarı da fena değildi sadece 9. Senfoninin takdiri dışında ustanın kendisinden sonraki nesillere özgün müzik yapma becerisi için sınırları nasıl zorladığını görmekteyiz. Ayrıca hani bazı sözleri çok sevip te altını çizen yada not alan varsa bu filmde pek çok can alıcı söz var defter kaleminizle gidin :D Oyunculuklar ise son derece başarılıydı bir tek Diane Kruger in sevgilisi mimar Martin rolündeki adam çok durağandı ki zaten o da pek yer tutmuyor :P

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home