Cumartesi, Mayıs 19, 2007

Garip bir ülkedeyiz;

Az önce misafirlerimi geçirmek için kapıya çıktığımda asker eğlencesi yaptıkları için yolun kapalı olduğunu ve arabalarını biraz uzağa park etmek zorunda kaldıklarını söylemişlerdi. 5-6 ev ilerde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekiliyordu. Aile kürttü ve oğullarını askere gönderirken asker eğlencesi düzenliyorlardı hemde düğün gibi bir eğlence.

Ama bunun yanında geçen hafta İzmirdeki cumhuriyet mitingine ailecek katıldık. Sabah erken komşularımızla birlikte miting alanına giderken ilk akla gelen şey bir gün önce patlayan bombaydı. Birbirimiz teselli etsek te üstümüzde tarifsiz bir tedirginlik hakimdi. Annem ve Güler teyze başladılar dua okumaya Türkiye Laiktir Laik kalacak diye bağırmaya giderken dualar eşliğinde gittik. Ama takkiyecilerin tersine bizim derdimiz dinsizlik değildi. Biz bu ülkedeki inanç özgürlüğü için ordaydık. Din sömürüsü yaparak insanları aldatan yada çağdışı yaşamaya zorlanan bir toplum olmamak için meydanlardaydık.

Ne yazık ki türkiyenin bu renklerini öldürüyoruz ülkesini sevmek yerine başka ülkelere hizmet edebileceğini açıkça söyleyen başbakanlarımız var. Ve derler ki insan hem laik hem müslüman olamaz. Zaten laiklik insanlar için olan bir durum değildir. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasıdır. Devletin özel bir kişiliği olmadığı gibi kişilerinde Tüzel bir kişiliği olamaz. Ama insanlar demogoji yaparak oy uğruna kimliklerini satışa çıkarırsa bunun adı düşünce özgürlüğü değil istismardır.

Bizim işyerinde türban sorunu yoktur. Herkes istediği şekilde çalışır ve benim patronlarım bırakın akp çizgisinde olmayı uzağından bile geçmezler. Bunu politik bir çıkar uğruna değil insanlara saygıları olduğu için yaparlar.

Farklı bir ülkede yaşıyoruz yalanların daha tatlı geldiği ve inanılmak istenilen pembe düşlerin acı gerçekleri ezip geçtiği günleri yaşıyoruz.

Ne yazık ki basın diye adlandırabileceğimiz boyalı medya nasıl iş takibi yaparım da parayı kaparım derdinde.

İnternet daha başa bela. Öyle mailler geliyor ki okuduğunuzda derinden sarsılıyorsunuz ve size bunu herkese duyurmanız gerektiği söyleniyor.

Danimarka ile ilgili bir mail almıştım Hz. Muhammed e hakaret ettiği için danimarka mallarının boykot edilmesini istiyordu ve markaları saymışlar alt alta. Fakat bi de ne göreyim %100 türk sermayeli ürünler de var. Amaç danimarka hıncından pay biçip potansiyel rakiplere çamur atmak ve pazar payını arttırmak.

bilgi çöplüğünde yaşıyoruz. Bu enformasyon bombardımanından hangisi balon hangisi gerçek anlamak çok zor. Bilmediğiniz konularda yorum yapmak çok kolay (bknz. TBMM başkanı) ama aslolan gerçeğin erdemini keşfetmek.

2 Comments:

Blogger enigma said...

bu sefer ilk yorumu ben yazmis olayim... miting'e katilmayi ben de cok istemistim...ankara'dakine, istanbul'dakine, samsun'dakine... ama almanyadayim..
cevrem AKP'cilerle dolu, görüsümü acikladigimda küfür isittigim dahi oldu... yazdiklariniz, özellikle de "yalanlarin daha tatli geldigi..." dediginiz bölümü cok begendim. burda laiklige ve müslümanliga, dinsizlik ve müslümanlik diyenlerin arasinda neyin dogru neyin yanlis oldugunu bulmak zor benim icin, zira dislanmak gibi bir korku var...
ve keske bulundugum toplum da sizin is yerinize benzese!..
p.s. türkce bozuklugu?! neden kizayim ki? dogru...
türkiyede okumadim, cevremdekiler konusurken en fazla 150-20 kelime kullaniyorlardir herhalde... iste gazete okuyarak, kitab okuyarak bende kendimce düzelmeye calisiyorum...

Blogger Emrah ATİK said...

Cumhuriyet mitingi halkımızın söylenenin aksine hala ayakta olduğunu ve gerekirse tüm dünyaya 'YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!' diye yeniden haykırabileceğimizin çok güzel bir göstergesi oldu.

Yorum Gönder

<< Home