Cumartesi, Nisan 01, 2006

Komplo Teorileri....

Yaşadığımız ülke komplolarla dolu aslında dillerden kulaklara söylencelerle dolu pek çok öykü barınmakta bu coğrafyada.

Son günlerde artan terör olaylarında unutulan bir şey var. Bu olayların birdenbire başladığını düşünüyor pek çok insan oysa bunların oabileceği ifade edilmişti.

Ne zaman mı?

Hamas'ın Ankara ziyaretinden hemen sonra. PKK ya destek verilirse sizin ne kadar hoşunuza gider sözleri hala kulaklarımda....

Bunların yanında sebeplerde var mı? Evet pek çok sebep var ama olasılıkları düşündükçe insanın içi ürpermiyor da değil hani.

Siz başka bir ülkedeki terör örgütüne resmiyet tanırsanız diğer ülkelerde faaliyet gösteren terör örgütlerine nasıl engel olacaksınız?

Yıllardır süregelen bu hissi davranışlar sebebiyle etrafımızda komşuluk yerine düşmanlık besledik.

Türkün türkten başka dostu olmadığı söylendi bizlere.

Oysa benim pek çok dostum vardı.

Türk, Kürt, Laz, İsrailli, İngiliz, Avustralyalı, Yeni zellandalı, Ameri,kalı, İspanyol, İtalyan, Yunan, Kanadalı vb. aklıma gelmeyen pek çok insala tanıştım bazılarıyla uzun süreler görüştüm bazılarıyla hala görüşmekteyim.

Bireyler arasındaki bu dostluk devletler nezdinde düşmanlığa dönüşüyorsa bunun sebebi halklarda aranmamalı.

Yöneticilerin erdemi bazen halkın istemine karşı çıkarak evrensel doğrulrı savunabilme yetisinde olabilmeleridir.

Ne yazık ki popülizm in pençesinde din savaşları ırk savaşları katliamlara dönüşmekte. Toplumsal nefret oy kaygısıyla körüklenmekte.

Herkesin birbirini öldürmeye çalıştığı bir dünyanın efendisi olmayı yeğleyenlere soruyorum etrafınızı çevreleyen bu kan denizinde sizde boğulmayacakmısınız?

Silahlı hiçbir eylemi mantıklı kabul etmiyorum. Dün ölen simitçi bugüne kadar kime ne yapmıştı? Bombalı eylemlerle adını duyurmak isteyen kişiler kendi aciz durumlarından başka hiç bir şeyi ifade edemezler topluma. Masum insanların öldürülmesi olasılığını göze alan hiçbir kimse insan haklarından yada hümanizmden gem vuramaz savunmalarında.

Çok öfkeliyim insanlar ölüyor, kimin öldürdüğü umrumda değil. İnsanlar ölüyor biryerlerde ama herkesin derdi kimin öldürdüğü.

8 Comments:

Blogger Misterio said...

Bu mantıksızlığın sonucunun farkında olup hala nasıl bu kadar körükörüne hareket edebiliyorlar ve biz nasıl bu kadar çaresiz kalabiliyoruz..? Koltuğunda bugün rahat olan ince hesapçılar için dileklerim var gayet siyah..

Blogger OzgeBozkurt said...

İktidarda faşist,ırkçı insanlar olunca,ve bu insanlar bi tarafı göğe çıkartıp bir tarafı ezince,ezilen taraf tıpkı üzerine bastırılan bir top gibi fırlayıveriyor havaya.Kendini ispat etmeye çalışıyor hem de ezilmenin ve devlet tarafından kimliksiz kabul edilmenin öfkesiyle.Bu devletin bu konuda kabul etmediği(her zamanki gibi) büyük suçları var.Ama bu asla ve asla terörü haklı çıkarmıyor.Hiç şüphesiz devlet en başından daha farklı yaklaşsaydı(ki bi devlet büyüğünün "Kürt diye bişey yoktur" diyerek yapmış olduğu konuşmayı bilirsiniz)hiçbişey bu noktaya gelmeyecekti ama buna verilen tepki bu olmamalı.Gerçekten yenilik yapmak isteyen bi insan bu yola başvurmaz.Bulsaranın dediği gibi her gün bir sürü masum insanı öldüren terörüstlerin insan haklarından yola çıkıp kendini savunması çok trajikomik bişey.
Silahlı olan hiçbir eylemin tek bir haklılık gerekçesi yoktur.Bulsara ya gönülden katılıyorum.Ama bu kadar eğitimsiz insanın olduğu bi topluluğa devlet bu yönde(türkün türkten başka düşmanı olmaz(!) gibi) davranırsa daha neleer olur neleer....

Blogger Bulsara said...

Faşist ideolojilerin en büyük dayanakları halk ne kadar az bilgili olursa o kadar az soru sorar o kadar az başkaldırır biz onların yerine herşeyi biliriz onlar otursunlar oturdukları yerde öğrenip te ne olacaklar dünyayı mı kurtaracaklar sözleriyle can bulmuştur bu topraklarda ve hatta komünizm iyi bi şey olsaydı devlet onu da getirirdi gibi komik söylevler bugün için şaka gibi gelsede ne yazıkki bu sözler gayet ciddi olarak söylenmişti.

İnsanların enformasyon kanalları tıkandığında yada bu kanallardan yanlı bilgiler geldiğinde fısıltı gazetesi güçlenir ve bunun önüne geçemezsiniz 6-7 eylül olaylarında olduğu gibi. Orda neler olduğuna sadece uzaktan bakıyoruz hiç bir cesur kalemin yorumları yayınlanmıyor ne gazetelerde nede tv lerde olan biten sadece vatan millet sakarya edebiyatı. Osman baydemir şunu demiş osman baydemir bunu demiş yok roj tv kepenk kapatın demiş.

peki diyarbakır halkı ne demiş?

Blogger Zehra said...

ya çok güzel yazmışsın..içimdeki öfkeyi ne güzel çıkarmışsın..yüreğine..bileğine sağlık..

Blogger Yazarken Eğlenen Adam said...

Bu konuda çok yazmayacağım çünkü bu ülkenin birliğini bütünlüğünü bozan herkese, dini dili ırkı ne olursa olsun son derece faşizan bir tutumum var

Aranızda Mardinde askerlik yapan var mı..? Yoksa gidip bulun bir tane ve sorun gece çatışmaya girdikleri, pusu yedikleri insanlar gündüz ne iş yapıyormuş... Bakalım onlar ne diyecek...

Blogger Bulsara said...

Bitlis / TATVAN da yaptım ben.

Yazdıklarımı okumadın galiba benim söylemek istediğim temel olgu şu devlet orda ne olduğuyla ilgilenmek yerine demogoji yapmayı daha çok seviyor aynen senin yukarıda kurduğun cümleler gibi. Buradaki insanların hepsi terörist mi ?

Mardinde gece askerle çatışanların gündüz ne iş yaptıklarını sormuşsun, peki istanbulda belediye otobüsüne molotof kokteyli atanlar ne iş yapıyor hiç düşündün mü?

Tartışmaya şartlı gözlerle baktığımızı söylüyorum ben ve ordaki olaylarda en az önemli olan şey ölen insanlar.

Tepkim buna.

Yoksa diyarbakırda, mardinde ellerinde çeşitli malzemelerle dükkan yağmalayanların haklı olduğunu söylemedim hiçbir zaman.

Onları bu yola iten dış devletlerden gelen destek te olabilir ama şunu unutmayalım senin devletin seni potansiyel suçlu olarak görüyorsa bu dışardan müdahale edecek olanların ekmeğine yağ sürer.

Sapla samanı ayıralım artık. İnsanlara değer vermeye başlarsak onları doğruya yöneltebiliriz. Bahsettiğim doğru gecenin bi vakti 5-10 kişili mezrayı basan teröriste yiyecek verdi diye dışkı yedirilmesi değil.

Yaptığımız hataları ders alıp toplumsal olayları poülist yaklaşımlar yerine gerçekçi çözümlere dayandırmak olmalı. Biriliri birşeyleri provake ediyor olabilir ama devletin görevi elinde körükle yangına koşmak değildir.

Blogger Yazarken Eğlenen Adam said...

Ben her birinin terorist olduğunu söylemedim. Öyle bir cümlemi nereden okudun bilmiyorum. Öyle bir iddia soykırıma gider o kadar kolay mı bu iş..? O zaman etnik kökene göre keselim hepsini bitsin olaylar.

Ben vurguyu yanlış anladım, önceki postu tekrar okursan, destek manasınada düşünceler çıkabildiğini görebilirsin. Karşı olduğum budur yoksa dediklerinin hepsinin altına imzamı atarım.

Haklı yada haksız savaş var ortada ve filler didişirken olan çimenlere oluyor. Mezraya gelen adama yiyecek verse suç, vermese suç iki ucu boklu değnek.

Anladım demek istediğini, no problem.

Blogger Bulsara said...

:D bende seni anladım biraz çabuk yazıyoruz yazıları herhalde....

Yorum Gönder

<< Home