Pazartesi, Mart 10, 2008



Özellikle müziği ruhunun bir parçasıymış gibi hissedenlerin kaçırmaması gereken bir film. Ne yazık ki filmin tek kötü yanı Robin Willams ın tüyler ürperten performansı ki ben sadece o oynuyor diye merak edip izlemiştim bu filmi. Ne yazık ki Robin Willams bu filmin en zayıf halkası olurken çocuk oyuncu Freddie Highmore mükemmele yakın bir performans ortaya koymuş canlandırdığı karakterin dış dünyayla bağlantısı kopuk içsel dinginliğini müzikle anlattığı sahnelerde gözündeki parıltılar gerçekten görülmeye değer.

Filmin müzikleri ise insanın gerçekten içini ürpertecek kadar güzel. En iyi film müziği dalında aday olmasına rağmen kazanamamış olması üzücü tabii ki.

Youtube da bulduğum görüntülerin kalitesi iyi olmadığı için kendim upload edeceğim yarın video larda burda olur sanırım...

Cumartesi, Mart 08, 2008

Gabriel Garcia Marquez in Yüz yıllık yalnızlık romanında bahsettiği hikayenin yarısı kadar bir zamanda yaşanan 3 lü bir aşk hikayesi. 1 kadın ve onu seven 2 adam. 50 yılı aşan bekleyişin ardından aşkına kavuşmayı umud eden bir erkeğin hayatı. Filmin final sahnesindeki bu güzel görüntü bana Venedik Taciri filminin kapanışını anımsattı.


Romanını çok beğenerek okuduğum bir filmin nasıl olacağı konusunda bende herkes gibi tereddütler içindeydim özellikle Marquez in film haklarını karısı ve çocukları için bir güvence oluşturmak amacıyla satmak zorunda kalması iyiden iyiye tedirgin etmişti oysa oyuncu kadrosundaki isimleri görünce biraz rahatlamadım desem yalan olur. Ferzan Özpetek'in Karşı Pencere sinde oyunculuğunu izlediğimiz Giovanna Mezzogiorno ve Hair, Amedeus gibi filmleriyle en sevdiğim yönetmenler arasında olan Milos Foreman ın Goya nın Hayaletleri filmiyle oyunculuğunu ispatlayan Javier Bardem (Bu filmden sonra No Country For Old Men de oynadı) bu filmi izlemem için gerekli cesareti bana verdi. Tabii ki roman kadar zevk almadım ama romana sadık kalınmış olması benim zaman zaman romanı tekrar okuyormuşum hissine kaplımama neden oldu. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.